Sagt om Appen
Hej! Jag har laddat ner appen Mammamage och äntligen håller jag på att få till en platt mage. Efter två ganska täta graviditeter mede lite träning däremellan så hade jag en putande mage men var i övrigt ganska smal och hyffsat vältränad. Jag hade ingen aning om hur jag skulle träna min mage på bästa sätt och gjorde först situps på gruppträning och sedan plankan. Hade en känsla av att något var fel när inget hände med magen och att den bara blev spetsig när jag stod i plankan. Nu har jag börjat om med träning enligt appen och äntligen ser jag resultat. Vilken lycka! Känner mig lite sur på att MVC inte informerar bättre om detta och hur man ska träna. Det här är ju inget nytt! Jag fick inga träningsinstruktioner om magen utan bara att göra knipövningar. Barnmorskan sa heller inget om att det var fel att göra situps när jag tog upp det och sa att det kändes konstigt. De verkar inte ha någon utbildning om detta. Ett tips är att informera/göra reklam för appen på MVC. Den skulle spridas snabbt där. Nu var det tre år sedan jag födde min ynga son så det kanske ni redan gör. Tack igen för ett superbra träningsupplägg som har hjälpt mig mycket!!!
Malin
användare
Hej! Nu är jag snart klar med alla 7 steg och visst är det skillnad både visuellt, i styrka och hur jag använder musklerna i vardagen.
Hanna
användare
Hej ”…Vill säga att jag tror att den här appen funkar riktigt bra på mig! Tidigare har jag tränat plankor men hade jag känslan av att delningen bara blev större ju mer jag tränade. Nu läser jag att plankor inte alls är den heliga graalen för nyblivna mammor och förstår varför det aldrig blev så där bra, snabba resultat som de ”kända” PT utlovade…”
Magdalens
tränar med MammaMage
En något förkortad version av ett mejl - ”Förra fredagen fick jag möjlighet att få en konsultation hos min stora idol, Katarina Woxnerud på ‪#‎mammamage‬ under ‪#‎WorkoutÅre‬. Vilken otrolig kvinna! Jag kan lugnt påstå att alla kompetenta tips på mammamage.se, min egen träning enligt mammamage-appen samt den fantastiska konsultation jag fick i fredags, gör att jag inte längre tänker att en operation av min diastas är enda vägen tillbaka från sorg över att inte kunna leva livet fullt ut och långvarig smärta i mage och rygg. Vägen till den insikten har varit nästan tre år lång. Jag är idag snart 44 år och fick barnen 2010 och 2011. Varje graviditet gick jag upp ca 40 kg, hade smärtsam foglossning, karpaltunnelsydrom och födde båda barnen med kejsarsnitt. I samband med efterkontrollen med andra barnet var mina magmuskler delade hela vägen som bredast ca 5-6 cm och till översta knogarna djup. Jag frågade barnmorskan om hjälp som bara avfärdade min oro med ett: ”jag har aldrig hört talas om någon, vars magmuskler inte gått ihop” och hade inga tips på hur jag skulle rehaba min sargade och smärtande kropp. Jag har istället sökt egen information och hjälp, med varierande resultat. En fantastisk naprapat har hjälpt mig med mig bäcken. En utredning med skiktröntgen av magmuskeldelningen var som att gå in i en betongvägg: ”Vi kan inte hitta något som kan förklara dina besvär från bukväggen. Det finns inte så mycket vi kan göra här på kirurgkliniken för att hjälpa dig med dina besvär.” Det stora genombrottet när det gäller mina delade magmuskler kom när appen #mammamage släpptes (plus att jag hittade en fantastiskt skicklig naprapat med bäcken som specialitet). Sedan appen lanserades har jag tränat igenom alla sju nivåerna tre gånger. Jag ökar numer successivt de olika nivåerna i mammamage-appen genom att lägga till längre tid, mer balansmoment, större belastning, etc. Jag använder fortfarande min maggördel vid styrketräningen, men efter råden från träffen med Katarina Woxnerud ska jag försöka släppa den, framför allt i början av passen, när jag är pigg och nerver och muskler hänger med bra. Vid minsta risk att överanstränga bindväven kommer jag fortsatt att använda gördel, men jag ska börja tejpa magen med kinesiotejp istället för ett fortsatt lätt stöd och framför allt för att fortsätta hjälpa nervbanorna att agera rätt, dvs koppla på de djupa magmusklerna. Min stora utmaning är att våga lita på kroppen och magstyrkan. Tack att ni ger oss trasiga mammor livet tillbaka. TACK!”
Helena
användare
Jag fullkomligt ÄLSKAR denna app och rekommenderar den till ALLA. Man som kvinna, ung som gammal, varit gravid eller ej. Önskar dock att den fanns i 100-tals steg så den aldrig tog slut 😉 Men nu när jag bytt telefon fick jag börja om, att gå tillbaka och göra om är riktigt bra. Man får en helt annan syn på de enklare övningarna då när man hittat rätt muskler och kan göra dem ännu mer noggrant. Tack än än gång för det arbete du gör för oss kvinnor där vården brister skräckinjagande mycket.
användare
Hej! Födde mitt andra barn för 2 månader sen och är nu inne på nivå 5. Med dessa övningar känner/och ser jag snabbare resultat än förra graviditeten. Det är även kul och lagom jobbiga övningar i början för trötta och svaga muskler. Känner för var vecka hur jag får mer kontroll och att styrkan kommer tillbaka mer och mer. Tack för en superbra app. Synd att detta inte lyfts fram på MVC. Kram
Johanna
användare
Är så nöjd med appen! Märkbart minskat midjemått på de två månader jag kört! Och nu äntligen har jag fattat skillnaden mellan att dra in magen genom att hålla andan och genom att använda musklerna. Tror jag är på rätt väg nu!
Kattis
användare